Bruidsfoto award 2016
Bruidsfoto Award 2016

Het is feest bij AV fotoreportages: de champagnekurken knallen, want wij zijn maar liefst 2 x genomineerd voor de Bruidsfoto Award! Wat zijn we blij en trots!

We hebben al diverse Bruidsfoto Awards in de wacht gesleept en nu zijn wij voor de 8ste keer op rij genomineerd! Toch is het iedere keer weer bijzonder en spannend. Dit keer heeft de jury deze 2 fantastische foto’s in de categorieën Styling & Sfeer en Bruid genomineerd.

Zijn deze foto’s ook jouw favoriet? Stem op www.bffa.nl op onze foto’s en maak kans op mooie prijzen. Stemmen kan tot 13 mei 2016. Op 30 mei worden de winnaars van de vakprijs en de publieksprijs bekendgemaakt. Wij zijn super blij met jullie stem….

Genomineerd Bruidsfoto Award 2016 categorie Styling & Sfeer:
Het WOW-gevoel na het schieten van deze foto op een prachtige septemberavond bij Kasteel de Hoogenweerth met de fantastische champagnebar Bubbels voor de deur . Een intiem moment voor het bruidspaar Niels & Laura terwijl zij wachten op de gasten voor hun grote bruiloftsfeest. Geweldig moment, geweldige sfeer, geweldige foto.
Bruidsfoto Award 2016

Genomineerd Bruidsfoto Award 2016 categorie Bruid:
En dan deze: Je ziet het, je voelt het, je fotografeert het.
Het licht, de pose, de jurk en de locatie (Hotel The Grand in Amsterdam), de combinatie is bijna magisch en dit alles komt samen in deze sfeerfoto. Prachtige dramatiek!
Bruidsfoto Award 2016

PERSBERICHT

Bekendmaking nominaties Bruidsfoto & Film Award 2016
De internationale Bruidsfoto & Film Award-vakjury maakt vandaag de nominaties bekend voor de prestigieuze foto- en filmverkiezing. Uit een aantal van precies 2.200 inzendingen koos de jury 80 foto’s en 4 films die meedingen naar een felbegeerde Bruidsfoto & Film Award 2016. De BFFA wordt dit jaar voor de twaalfde keer op rij georganiseerd. In de acht fotocategorieën zijn telkens tien foto’s genomineerd. In de filmcategorie zijn vier films genomineerd. Alle genomineerde bruidsfoto’s en -films zijn te vinden op de website www.bffa.nl.

Nieuw: Film
Dit jaar maakt de categorie Film voor het eerst onderdeel uit van de BFFA. Naast een mooie fotoreportage laten bruidsparen ook steeds vaker hun bruiloft vastleggen in bewegend beeld. Inmiddels hebben een groot aantal bruidsfotografen en filmbedrijven zich hierin gespecialiseerd. Speciaal voor deze nieuwe categorie en de vakjury hebben de deelnemers een verkorte versie van maximaal 3:30 minuten gemaakt van een bestaande bruidsfilm.

Best of Both Worlds
“De ware beeldprofessionals tonen echt oog voor detail en context. Een sterke visualisatie van de bruiloft speelt een hoofdrol. De kracht van het beeld wordt hierin belangrijker. Creativiteit en het (foto)moment zijn vaak bepalend. Soms meer dan de techniek”, aldus Susan Lippe-Bernard, internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine en tevens voorzitter van de vakjury.

“De jury was op zoek naar verrassende en ontroerende foto’s en films en die hebben we zeker gevonden. Ik ben benieuwd welke nominaties uiteindelijk tot winnaars worden gekroond.”

Publieksprijs en Vakprijs
Met het bepalen van de genomineerden van de Bruidsfoto & Film Award 2016 is de race nu echt van start gegaan. Tot en met 13 mei 2016 kunnen aanstaande bruidsparen en collega-beeldprofessionals hun stem uitbrengen op hun favoriete bruidsfoto’s en -films via www.bffa.nl.

Op maandag 30 mei 2016 worden de winnaars van de publieksprijs en vakprijs bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking. De foto met de meeste publieksstemmen wint ook nog eens de titel Overall Winnaar 2016.

Doel Bruidsfoto & Film Award
De Bruidsfoto & Film Award wordt voor de twaalfde keer op rij georganiseerd door Bruid & Bruidegom Magazine en heeft als doel om de nieuwste bruidsfoto- en filmtrends te laten zien en bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen en -filmmakers.