Meest gestelde vragen

Boek je ons altijd samen? Gaan we mee op iedere reis? Hoeveel foto’s ontvang je en hoe lang duurt een trouwshoot? Vraag maar raak, wij beantwoorden de veelgestelde vragen op deze pagina.


1 Hoeveel foto’s ontvangen we na de bruiloft?
Dit verschilt per pakket. We starten met minimaal 200 foto’s bij 6 uur fotografie en leveren minimaal 500 foto’s aan bij 12 uur fotografie. Over het maximale aantal doen we geen uitspraken. Je wilt liever kwalitatieve foto’s dan dat we er nog één oncharmante van jouw neuspeuterende nichtje tussen stoppen. Ga er dan ook vanuit dat je zoveel mogelijk exclusieve en unieke foto’s van jullie bruiloft aangeleverd krijgt waarbij de sfeer van de dag optimaal ten goede komt.

 

2 Werken jullie altijd met twee trouwfotografen?
Je kunt kiezen voor ons beiden of je kiest alleen voor Axel. Wanneer je kiest voor twee trouwfotografen kunnen wij onze aandacht verdelen. Terwijl één van ons zich focust op de belangrijke momenten zoals het jawoord, het aansnijden van de taart en het toasten met champagne, concentreert de ander zich op die gekke en mooie momenten, verrassende details en emotionele gasten die jullie bruiloft zo uniek en onderscheidend maakt van alle andere.


Hij was er op momenten die vastgelegd moesten worden, in een niet opvallende rol

Mark & Maartje

3 Hoe ver vooraf moeten we de trouwfotograaf boeken?
Probeer dit als één van de eerste dingen te regelen. De trouwfoto’s zijn straks jullie mooiste tastbare aandenken aan deze prachtdag. Gemiddeld worden wij een 8 maanden tot jaar voor de huwelijksdag geboekt. Vooral in het hoogseizoen kan het voorkomen dat we jullie dag al bezet zijn. Wees er dus hoe dan ook tijdig bij.

 

4 Maken we vooraf een afspraak om elkaar te leren kennen?
Ja, dat vinden wij wel het leukste. Zo krijgen we al een goed gevoel bij jullie bruiloft. Om elkaar nog beter te leren kennen bieden wij ook een ontmoeting in de vorm van een Loveshoot aan. Zo hebben jullie direct schitterende beelden voor jullie uitnodigingen bijvoorbeeld, ervaren jullie wat het geposeerde gedeelte van de dag inhoudt en spelen we al lekker op elkaar in zodat we de trouwshoot tijdens jullie huwelijk optimaal kunnen benutten. De loveshoot is los te boeken en zit inbegrepen in ons meest uitgebreide pakket Getting wildly excited.

 

5 Kunnen we al werk van jullie zien?
Absoluut, onze website staat bomvol met ons werk. Doe vast inspiratie op en bekijk hier een collectie van onze trouwfoto’s.  Natuurlijk laten wij ook bij onze kennismaking demonstratie-albums aan jullie zien.

 

6 Hoe lang duurt een fotoshoot?
Om in alle rust ontspannen foto’s te creëren, adviseren wij minimaal 1,5 uur in te plannen op de locatie van de shoot. Zo hoeven we ons niet te haasten en hebben we alle tijd om op zoek te gaan naar meerdere exclusieve beelden die optimaal bij jullie passen. Wil je helemaal geen shoot, maar gezellig onder de gasten blijven dan kan dat natuurlijk ook. In overleg komen we dan tot een plan om er iets unieks van te maken zonder hier al te veel tijd aan kwijt te zijn.

 

7 Moeten we foto’s nabestellen voor onze gasten?
Bij ieder pakket dat je bij ons afneemt zit een hippe online gallery inbegrepen. Met een wachtwoord kunnen jullie gasten hierop terecht. Alle foto’s die ze tof vinden, zijn te downloaden om te gebruiken. Heel handig en ook voor de gasten super leuk om online doorheen te bladeren en nog eens optimaal na te genieten van jullie mooiste dag. Overigens kunnen we de downloadfunctie uitschakelen als jullie dat liever hebben.

 

 

8 Wanneer hebben we het fotoalbum binnen?

Het trouwalbum komt later binnen dan de foto’s op de online gallery in verband met bewerking en het ontwerpen en bestellen van het album. In de regel ontvangen jullie het album binnen drie tot zes weken na jullie akkoord op de lay-out. Uiteraard ontvangen jullie eerst een digitale versie om het werk te beoordelen en voorafgaand aan het huwelijk hebben we samen al een passend album met jullie uitgekozen.

 

9 Wanneer jullie meegaan naar onze bruiloft in het buitenland, hoe zit het dan met de kosten?
De kosten van het pakket dat jullie kiezen blijven in dat geval hetzelfde. De enige extra kosten die er voor jullie bijkomen zijn die van de reis en de overnachting. Gelukkig slapen we graag samen op één hotelkamer, dus dat hoeft de pret niet te drukken om voor ons beiden te kiezen.

 

10 Eten jullie mee met onze gasten?
Meestal is het van het pakket afhankelijk of we er bij de start van het diner nog zijn. Is dat het geval dan eten wij in ieder geval graag iets, maar je hoeft voor ons geen plekje tijdens het diner te reserveren. We houden ons de hele dag op de achtergrond, dus ook tijdens het eten. Wanneer we aan de buitenzijde van de eetgelegenheid een plekje krijgen of voorafgaand aan het diner een snelle hap, kunnen we bij mooie speeches opstaan om deze vast te leggen. Uiteraard fotograferen we ook de schitterend aangeklede setting waarin jullie dineren.

 

11  Wat als er iets gebeurt waardoor jullie niet op onze trouwdag kunnen komen?
Wij miepen niet snel. Bij een griepje komen we gewoon naar jullie bruiloft. Maar mocht een van ons beiden een arm breken, ernstig ziek worden of er ontstaat een andere noodsituatie dan zorgen wij voor een passende aanvullende trouwfotograaf. Uiteraard kennen we deze collega en weten wij dat de kwaliteit niet onderdoet aan de kwaliteit die wij eisen in ons werk. Wij zijn lid van de Twenty Five weddingcollective, hierbij zitten 25 bruidsfotografen die tot de absolute top van Nederland behoren. Als vrienden, niet als concurrenten.