Denver en Mireille

Categorie

Bruidsfotografie

|

Datum

04 jun. 2016

|

Plaats

Amsterdam

|

Locatie

West-Indisch huis

Bruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huis

Hoe romantisch wil je het hebben? De Amsterdamse Mireille werkt in het hotelwezen, gaat stage lopen in Santa Lucia, verliest haar hart aan Denver en hij het zijne aan haar. En dan vliegt Denver zijn hart achterna, naar Amsterdam!

Het is 4 juni 2016. Twee prachtige mensen − inside and outside − gaan elkaar het ja-woord geven. Twee bruidsfotografen (Axel met Vivian als second shooter) mogen de dag van begin tot eind vastleggen. De vier kennen elkaar al wat beter omdat Axel een loveshoot van het paar heeft gemaakt.

Terwijl Vivian in beeld brengt hoe de introverte Denver, die wordt omringd door uit Santa Lucia overgekomen familie en vrienden, zich in betrekkelijke rust voorbereidt op wat komen gaat, legt Axel de voorbereidingen van Mireille vast. Aan de zijde van de bruid gaat het er beduidend uitbundiger aan toe. Vooral de bruidsdames laten van zich horen; de ooh’s, aaah’s en iehh’s zijn niet van de lucht.

Het officiële gedeelte vindt plaats in het West-Indisch Huis in Amsterdam. Bruid Mireille wordt er met haar gevolg per bootje over de grachten naar toe gebracht. Bruidegom Denver heeft een zakdoek nodig als hij zijn beeldschone bruid voor het eerst ziet. Wat volgt is een ceremonie vol van persoonlijke momenten en kleine rituelen, intiem en ontroerend. Er wordt hier en daar wel een traantje gelaten, maar gelukkig verschijnt ook vaak een brede lach op de gezichten.

Het is een zonnige dag en de receptie kan dus buiten worden gehouden. Alles is tot in de puntjes geregeld, dat is een bruid die zelf actief is in het hotelwezen natuurlijk wel toevertrouwd. Op de binnenplaats van het West-Indisch Huis staan de drankjes al klaar om mee te toosten, een kleine tropische botanische verrassing in elk glas. Ook de bruidstaart is versierd met tropische bloemen.

De Amsterdamse grachten zijn de locatie voor de fotoshoot. Een van de blikvangers is de enorme ragfijne sluier, die opwaait en een prachtig contrast vormt met de donkere gevels van de eeuwenoude panden erachter. Een kans die je als bruidsfotograaf niet laat schieten.

Na het diner verplaatst het gezelschap zich naar Level Eleven Amsterdam. Volgens mij viel het prachtige uitzicht op oud Amsterdam in het niet bij de aanblik van de performance op de dansvloer. Wat een ongelooflijk spetterend feest!
bruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huisbruidsfotografie Amsterdam West-Indisch huis