Qais en Sophie

Categorie

Bruidsfotografie

|

Datum

28 mei. 2016

|

Plaats

Amsterdam

|

Locatie

de Rode Hoed

Bruidsfotografie Amsterdam De Rode Hoed

Jongeren vliegen de hele wereld over voor studie, werk of gewoon om de wereld te ontdekken. Daar slagen ze prima in. En dat leidt steeds vaker tot internationale bruiloften, zoals die van Qais uit de Verenigde Staten en zijn Nederlandse Sophie.

Qais en Sophie wonen in de VS en kiezen voor een bruiloft in Nederland. Hoe kiest zo’n bruidspaar een bruidsfotograaf? Ons contact verliep via Skype. Zo leerden we elkaar een beetje kennen, hoorden wij wat zij graag (en juist niet) willen en bespraken we alle opties. Zo kwamen ze ook tot de conclusie dat met veel gasten een second shooter wel erg handig is. Je wilt – als je in het buitenland woont misschien nog wel meer dan anders – dat elk moment van die zo belangrijke dag in beeld wordt gebracht en vastgelegd zodat je steeds opnieuw terug kunt kijken en je bruiloft kunt bewaren.

Bij zo’n internationale wedding komen de gasten van heinde en verre. Reden voor dit bruidspaar om de avond tevoren al te beginnen, zodat ze aan al hun gasten ook echt aandacht zouden kunnen geven.

Oud Amsterdam was de locatie voor deze sprookjesbruiloft in het laatste weekend van mei. De feestelijkheden startten op de binnenplaats van het historische West-Indisch Huis, waar Qais en Sophie hun gasten met champagne verwelkomden. Wat volgde was een heerlijk diner met mooie gerechten en dito wijnen, met veel speeches en veel gelach.

De volgende dag was aan Sophie noch Qais te zien dat er de avond tevoren al een feestje was gevierd. Bruid en bruidegom straalden! De ceremonie had plaats in de Rode Hoed. Daar zagen de vele genodigden hoe de beeldschone Sophie met een ingetogen maar veelzeggende glimlach op haar gezicht aan de arm van haar vader naar Qais werd gebracht; de blik in zijn ogen zei alles.

Na de officiële plechtigheid ging het gezelschap per boot over de grachten naar het fameuze Amstelhotel, waar de receptie werd gehouden. Daar werd getoost, daar werd een prachtige bruidstaart aangesneden (en gegeten) en daar werden ook heel veel foto’s gemaakt. Natuurlijk van bruid en bruidegom, maar ook groepsfoto’s met de gasten die van heinde en verre waren gekomen om getuige te zijn van deze voor Sophie en Qais zo belangrijke dag.

In de avond voer het kersverse bruidspaar terug naar de Rode Hoed. Toen de initiatiefnemers in de 17e eeuw deze schuilkerk aan de Keizersgracht bouwden, konden ze niet bedenken dat er 350 jaar later in alle vrijheid zo een swingend trouwfeest zou worden gevierd. Waar we ook spetterende foto’s van konden maken. Na een weekend als dit ben je je er als bruidsfotograaf weer eens extra van bewust wat een geweldig vak dit is!

bruidsfotografie Amsterdambruidsfotografie Amsterdambruidsfotografie Amsterdambruidsfotografie Amsterdambruidsfotografie Amsterdambruidsfotografie Amsterdambruidsfotografie Amsterdambruidsfotografie Amsterdambruidsfotografie Amsterdambruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie amsterdambruidsfotografie amsterdambruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie Amstelhotelbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoedbruidsfotografie de rode hoed