Bruidsfotografie tips
Bruidsfotografie tips en dagplanning van jullie trouwdag

Alles wat je moet weten voor geweldige foto’s van je bruiloft.

Lief bruidspaar, Graag neem ik jullie mee op reis door de wondere wereld van bruidsfotografie. Als professioneel trouwfotograaf wil ik jullie graag mijn beste tips delen voor het plannen van een onvergetelijke bruiloft. Natuurlijk is elke bruiloft uniek en speciaal, maar er zijn toch bepaalde elementen die vaak terugkomen. Hieronder vinden jullie een globale indeling van de dag, puur ter inspiratie en enkele tips en tricks. Mochten jullie er helemaal niet meer uitkomen schakel dan een professionele weddingplanner in.

De voorbereidingen van bruid en bruidegom:

Als jullie besluiten om met twee bruidsfotografen te werken, verdelen wij het fotograferen van de voorbereidingen van bruid en bruidegom tussen ons. Dit geeft jullie de mogelijkheid om de dag vast te leggen vanaf het moment dat de bruidegom zijn voorbereidingen start tot het moment dat hij aankomt bij de ceremonie of de bruid (bijvoorbeeld tijdens de first look).
Als jullie besluiten om met één fotograaf te werken, begin ik meestal bij de voorbereidingen van de bruidegom en ga daarna naar de bruid. Het kan zijn dat de bruidegom iets eerder zijn pak aan moet trekken om de tijd die nodig is voor het fotograferen van de bruid (en al haar voorbereidingen) mogelijk te maken. Ik ben graag ruim op tijd aanwezig, bijvoorbeeld een uur voordat de bruidsjurk wordt aangedaan, om de sfeer vast te leggen en mooie details te fotograferen.
Bruidsfotografie Dagplanning tips trouwdagBruidsfotografie Dagplanning tips trouwdag

The First Look:

De First look is een van de mooiste en emotioneelste momenten om te fotograferen op een bruiloft. Hier zie je de echte emotie van jullie als bruidspaar, maar ook van jullie familie en vrienden. Van een geëmotioneerde moeder tot trotse vader, of je stoere broertje die zijn tranen probeert te bedwingen. Het is het moment waarop alle voorbereidingen en spanning samenkomen. Vaak fotografeer ik dit moment met een secondshooter. Op die manier kan ik mij concentreren tijdens het belangrijke first look moment op jullie als bruidspaar en de secondshooter op jullie gasten. Kortom, de First Look is een moment om nooit te vergeten!
Een vraag die wij vaak krijgen is waar de first look moet plaatsvinden. Bij de voordeur, de trap, de tuin etc.. Voor mij als fotograaf is eigenlijk iedere plek goed, maar het liefste wel buiten waar het licht het mooist is. De trap heeft vaak voor mij niet de voorkeur. De meeste trappen in huis zijn smal en donker, waardoor je als bruid alleen maar naar de trap kijkt ipv naar je aanstaande. Mocht je huis een mooie open trap hebben dan is het natuurlijk een ander verhaal.
Ook mooi: de first look tijdens de trouwceremonie. Vooral het applaus omlijst dit moment.

bruidsfotografie tips
First look samen met secondshooter

Extra tip: First look tussen de bruid en haar vader

Het moment waarop een vader zijn dochter ziet in haar bruidsjurk is ook onbetaalbaar. Hij ziet zijn kleine meid op haar allermooist, klaar om weggegeven te worden aan de liefde van haar leven. Dit is een moment vol trots en emotie voor jullie beiden.

First look met de vader van de bruid
First look met de vader van de bruid

De Bruidsreportage van jullie samen:

Hebben jullie zin om samen te gekke foto’s te maken? Plan dan een fotoshoot op een locatie die bij jullie past. Als professionele bruidsfotografen denken wij graag met jullie mee hierover en kunnen ook door onze ervaring de juiste tips geven. Wanneer je de fotoshoot inplant is uiteraard afhankelijk van jullie dagplanning. Dit kan zijn dat je dit voor de trouwceremonie doet of na/tijdens de bruidsborrel. Het voordeel als je de fotoshoot voor de ceremonie doet is dat jullie tijdens de borrel niet weg hoeven te gaan van jullie gasten. Maar het voordeel is als je het na/tijdens de bruidsborrel doet is dat het licht dan vaak mooier is op dat tijdstip. Keuzes keuzes keuzes…Graag adviseren wij jullie daarover tijdens ons informatiegesprek.
Wij zijn graag 60 minuten bezig met het fotograferen van de mooiste foto’s van jullie samen. Dit is het “geposeerde” gedeelte van de dag. Met poseren bedoelen wij dat wij jullie helpen om het zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Wij proberen in dat uur jullie liefde te vangen met de camera, dat doen we niet door jullie een uur in de camera te laten lachen maar door een ontspannen sfeer en spontane momenten te creëren tijdens jullie fotoshoot. Mochten jullie graag twee verschillende locaties willen bezoeken voor de bruidsreportage, plan dan 90 minuten in, exclusief de reistijden. Maar mochten jullie de geposeerde foto’s minder belangrijk vinden, dan kunnen jullie ook 15 tot 30 minuten uittrekken voor een paar foto’s van jullie samen.
Trouwen in de herfstBruidsfotografie landgoed de Olmenhorst

Extra Tip: Profiteer van het Golden Hour

Vlak voor zonsondergang kunnen we ontzettend mooie foto’s maken, dankzij het prachtige warme licht van de ondergaande zon. Dit licht is 30 tot 60 minuten voor zonsondergang beschikbaar. De golden hour shoot is vaak een extraatje naast jullie fotoshoot en zorgen voor unieke herinneringen. Ik pluk jullie dan graag even uit de dinersetting voor een paar foto’s in dit mooie licht gefotografeerd, meestal duurt dit 10 tot 15 minuten. Deze foto kan ook als mooie afsluiting in jullie trouwalbum verwerkt worden.
bruidsfotografie Ibiza

De trouwceremonie:

Het belangrijkste moment van jullie huwelijksdag

Dit is het moment waarop jullie elkaar eindelijk het allerbelangrijkste tegen elkaar zeggen: “Ja, ik wil!”
Maak de ceremonie extra speciaal door jullie eigen geloftes /weddingvows te doen. Hoe meer persoonlijke elementen, hoe dierbaarder de ceremonie voor jullie zal zijn.
trouwceremoniewedding vowsemotie tijdens de trouwceremonie

De bruidsborrel:

Tijd voor bruidstaart, Biertjes en Gezelligheid

De bruidsborrel is het moment om bij te komen van de emoties van de ceremonie en eindelijk eens echt bij te praten met jullie gasten. Laat de champagne knallen, snijdt de taart aan en maak groepsfoto’s. Dit is het moment om het te vieren!
champagne sabreren trouwerijbruidstaarthonden op de trouwerijtaart en toost

Extra tip: Bruidsboeket gooien

Het gooien van het bruidsboeket tijdens de bruidsborrel is altijd een hoogtepunt. Het is een traditie waarbij de bruid haar boeket naar de vrijgezelle dames gooit. De vrouw die het boeket vangt, wordt volgens de traditie de volgende die gaat trouwen. Als bruidsfotograaf is het fantastisch om deze momenten vast te leggen, vol energie. Mocht je niet alle vrijgezelle vriendinnen, nichtjes, buurvrouwen etc op de bruidsborrel hebben, maar wel bij het bruilofstfeest dan is het super leuk om het  bv een 30 minuten na jullie openingsdans het boeket te gooien. Knal Beyonce met All the single ladies door de speakers en binnen no-time staat de dansvloer vol met je vrijgezelle vriendinnen. Geeft altijd gelijk een leuk sfeer tijdens het feest.

Het bruidsdiner:

Of jullie nu kiezen voor een luxe vijf gangen diner, walking diner, shared dining tot food trucks, dit is het tijdstip om te dineren met jullie dierbaren. Proost met elkaar, luister naar speeches en geniet! Tijdens het diner worden er wat minder foto’s gemaakt, want foto’s van etende mensen zijn meestal niet heel charmant. Maar de momenten tussen de gangen door en de dierbare speeches zijn heel waardevol om vast te leggen.
Trouwen op Kasteel de Hoogenweerthbruidsdiner

Het bruilofstfeest:

Na zo’n emotionele en onvergetelijke dag is het tijd om het feest te laten losbarsten! En iedereen verwacht het stiekem wel een beetje: een openingsdans door het bruidspaar. Nu is het moment daar om al pasjes die jullie in de huiskamer (of professioneel) hebben geoefend te laten SHINEN op de dansvloer. Ik fotografeer heel graag jullie feest, het is dé afsluiter van jullie verhaal. Meestal blijf ik tot een uur nadat het feest is geopend. Maar het kan ook zijn dat jullie ALL THE WAY willen en dat ik tot het einde van het feest bij jullie blijf. Want eerlijk is eerlijk het moment dat jullie door een haag van sterretjes worden uitgezwaaid door jullie gasten is onvergetelijk. I LOVE IT….

 

Maak een afspraak voor meer informatie over onze Bruidsfotografie:

Als professioneel trouwfotograaf wil ik jullie graag helpen bij het vastleggen van de mooiste herinneringen aan jullie bruiloft. Ik deel graag mijn ervaring en kennis met jullie en zorg dat de foto’s perfect aansluiten bij jullie verwachtingen. Laat me jullie dag onvergetelijk maken door prachtige en emotionele beelden te creëren die jullie voor altijd kunnen koesteren.

Check of jullie trouwdatum nog vrij is bij ons..