Niels & Laura

Categorie

Bruidsfotografie

|

Datum

05 sep. 2015

|

Plaats

Maastricht

|

Locatie

kasteel Hoogenweerth

Bruidsfotografie kasteel Hoogenweerth

Kasteel de Hoogenweerth staat bekend als de meest romantische trouwlocatie aan de oevers van de Maas. Als je de beelden ziet van de bruiloft van dit mooie paar, op een bijna even mooie zaterdag in september, dan snap je waarom. De keuze voor het diepe zuiden van het land was niet toevallig. Niels en Laura leerden elkaar kennen op de Hogere Hotelschool Maastricht.

Bruidegom Niels bereidde zich, omringd door vrienden en familie, voor in een van de designkamers van de Hotel Management School Maastricht, gevestigd in het eeuwenoude Château Bethlehem, het wapen van zijn jaarclub boven de schouw­. Op hetzelfde moment werd de toch al prachtige Laura in Kasteel de Hoogenweerth getransformeerd tot een stralende en stunning bruid. In het gezelschap van haar moeder en enkele goede vriendinnen wachtte zij op de komst van haar Niels om samen met hem en hun gasten een droomdag te gaan beleven. En dat werd het!
De bruidegom wist zich met zijn hele entourage in een klassieke Fiat 500 te wurmen, een hilarisch tafereel, om zo op weg te gaan naar zijn bruid in het kasteel. Wonderlijk genoeg kwam hij daar kreukvrij aan. Op de monumentale trap vond de ‘first look’ plaats. Terwijl Vivian van bovenaf de emotie op het gezicht van de bruidegom vastlegde, maakte Axel onderaan de trap mooie overzichtsbeelden van dit tedere moment. Dat is het fijne van de keuze voor een second shooter bij bruidsfotografie: elk belangrijk moment wordt vanuit verschillend perspectief vastgelegd, zodat er niets verloren gaat en de meest dierbare herinneringen voor altijd ook in beeld bewaard blijven.

De trouwplechtigheid vond plaats in de zonnige tuin van het Kasteel, met uitzicht op de St. Pietersberg. Het uitspreken van de trouwbeloften was persoonlijk, emotioneel en romantisch! Ook op de gezichten van de gasten was de emotie zichtbaar.

Dat bruid en bruidegom een horeca-achtergrond hebben was overduidelijk: na de felicitaties genoot het gezelschap van een heerlijke lunch in de kasteeltuin. Vervolgens – gelukkig voordat het weer omsloeg – was er de fotoshoot rond het Kasteel, waarna het gezelschap in een grote oude bus naar het Leopoldskerkje in Meerssen werd gereden; het bruidspaar ging voorop in het Fiatje. De kerkelijke inzegening werd opgeluisterd door live pianomuziek en een zangeres. Het neefje dat de ringen kwam brengen, deed dat met veel plezier. Geen wonder, want ze zaten in een ‘happy sock’, een favoriet van bruidegom Niels.

Bij terugkeer op Kasteel de Hoogenweerth werd de bruidstaart aangesneden; een kunstzinnige taart in de sfeer van de nazomer. En natuurlijk werd er ook tijdens het diner uitgebreid getoost op het gelukkige bruidspaar.
Na het diner arriveerde de Bubbelbus. Axel liep naar buiten, zag dit mooie plaatje, zijn fotografenhart ging sneller kloppen en hij rende naar boven om Niels en Laura te vragen nog even op het balkon te poseren. Second shooter Vivian stelde zich met een flitser achter het bruidspaar op. Axel maakte dit epische beeld. Hij wist direct dat hij een waanzinnige foto had geschoten. Dat vonden niet alleen Niels en Laura, of Axel en Vivian, maar ook een jury van vakgenoten. Want met dit beeld is AV fotoreportages genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2016! Hoera!
bruidsfotografie kasteel hoogenweerthbruidsfotografie kasteel hoogenweerthbruidsfotografie kasteel hoogenweerthbruidsfotografie_avfotoreportages_06bruidsfotografie_avfotoreportages_05bruidsfotografie_avfotoreportages_07bruidsfotografie_avfotoreportages_08bruidsfotografie_avfotoreportages_10bruidsfotografie_avfotoreportages_11bruidsfotografie_avfotoreportages_12bruidsfotografie_avfotoreportages_14bruidsfotografie_avfotoreportages_15bruidsfotografie_avfotoreportages_16bruidsfotografie_avfotoreportages_23bruidsfotografie_avfotoreportages_19bruidsfotografie_avfotoreportages_20bruidsfotografie_avfotoreportages_26bruidsfotografie_avfotoreportages_21bruidsfotografie_avfotoreportages_22bruidsfotografie_avfotoreportages_24bruidsfotografie_avfotoreportages_28bruidsfotografie_avfotoreportages_30bruidsfotografie_avfotoreportages_31bruidsfotografie_avfotoreportages_32bruidsfotografie_avfotoreportages_33bruidsfotografie_avfotoreportages_34bruidsfotografie_avfotoreportages_35bruidsfotografie_avfotoreportages_37bruidsfotografie_avfotoreportages_38